Üretim

1750 m2 alt yapımızda dünyanın en ileri teknolojilerini kullanarak ihtiyaca uygun malzeme, teknoloji
seçimi ve maliyet analizleri ile siz değerli müşterilerimize en uygun üretim çözümlerini sunmaktayız.
Teknoloji alt yapımız;

Eklemeli İmalat

Eklemeli imalat, talaşlı imalatın tersine fiziksel objenin seçilen katman kalınlığına göre tabaka tabaka imal edilmesidir. Eklemeli imalatın konvansiyonel imalat tekniklerine göre tasarım serbestliği, kalıp ihtiyacı olmaması, kompleks yapıların imal edilebilmesi, daha düşük malzeme kullanımı ve tam zamanında üretim gibi birçok avantajları olduğundan son yıllarda kullanımları hızla yaygınlaşmaktadır. Geleceğin fabrikaları yapay zekanın da gelişmesi ile bu teknolojiler ile donatılmış olacaktır. PLG LABS olarak alt yapımızda teknolojik olarak sektörde kabul görmüş tüm eklemeli imalat teknolojilerini barındırmaktayız.

MJF

MJF (Multi Jet Fusion), HP firmasının 2016 senesinde, piyasaya sürmüş olduğu yeni bir teknolojidir. Toz yataklı eklemeli imalat teknolojilerinden biri olan bu teknolojide; 80 mikron tabaka kalınlığındaki polamid tozu üretim haznesine serilerek üretilecek parçanın kesitine göre polimerizasyonu sağlayacak özel kimyasal agentlar püskürterek, ısıtıcı lambalar ile kesitin polimerize edilmesi ile fizisel parça üretilmektedir.

FDM

FDM farklı özelliklerdeki plastik flamentlerin sıcak ekstrüderden geçirilerek tabaka tabaka parçanın imalatına dayanan teknolojidir. PLG LABS olarak mühendislik malzemelerin kullanıldığı, FDM teknolojisini ilk keşfeden Stratasys markasının endüstriyel makineleri ile hizmet vermekteyiz. Parça imalatında kullanabildiğimiz malzemeler;

  • ASA (Uv dayanımlı ABS),
  • ABSplus,
  • ABS-M30i (Bio uyumlu),
  • Nylon12 Carbon Fiber,
  • ULTEM 1010 (Kimyasal ve sıcaklık dayanımı),
  • ULTEM 9085 (Havacılık Sertifikalı- Fire Retardent),
  • Nylon 6,
  • Nylon 12,
  • PC,
  • PC-ISO (Bio uyumlu),
  • Antero 800NA (PEEK),
  • Antero 840CN03 (Elektrostatik)

PLG LABS olarak, otomotiv, beyaz eşya, savunma, makine, sağlık ve genel imalat sektörlerine yukarıda verilen çok farklı mühendislik malzemelerini kullanarak fonksiyonel ve az adetli parça imalatlarını üretebilmekteyiz. FDM teknolojilerimiz ile 10mm den 1000 mm’ ye kadar ki ürünlerinizi tek parça olarak üretebilmekteyiz. Bu sayede yapıştırmadan kaynaklı kullanım sırasında karşılaşılan ürün deformasyonlarını engelleyebilmekteyiz.

DLP (Digital Light Processing)/DLS(Digital Light Synthesis), fotopolimerik reçinenin UV ışık ile tabaka tabaka kürlenmesi ile fiziksel objenin üretilmesi esasına dayanmaktadır. PLG LABS altyapımızda Carbon ve Stratasys Origin One teknolojileri ile hizmet vermekteyiz. DLP/DLS teknolojilerinin diğer teknolojilerden en büyük farkı daha pürüzsüz yüzey, daha yüksek boyutsal hassasiyet ve kozmetik özelliklere sahip parçaların üretilebilmesidir. PLG LABS olarak Fotopolimerizasyon sistemlerimizde dünyaca ünlü, BASF, HENKEL ve DSM SOMOS gibi malzeme üreticilerinin ürettikleri uygulamaya özel yüksek mukavemetli malzemeleri kullanmaktayız. Teknolojilere göre geliştirilmiş malzemelerimiz;

  • LOCTITE® 3D 3172 High Impact by Henkel,
  • LOCTITE® 3D IND403 High Modulus by Henkel,
  • KeyGuide by KeyPrint,
  • SOMOS® QuickGen 500 by DSM,
  • LOCTITE® 3D MED 413 by Henkel,
  • Origin DM100 by BASF,
  • LOCTITE® 3D IND402 High Rebound by Henkel,
  • Ultracur3D® ST45 by BASF,
  • LOCTITE® 3D 3955 FST by Henkel,
  • KeySplint Soft by KeyPrint,
  • LOCTITE ® 3D 3843 High Toughness by Henkel,
  • LOCTITE® 3D IND405 Clear,
  • Stratasys Dura56 by LOCTITE®,
  • LOCTITE® 3D MED 412 by Henkel

DLP/DLS teknolojisine sahip 3D Printerlarımız ile, Otomotiv, Beyaz Eşya, Sağlık, Dişçilik ve Havacılık gibi farklı sektörlere fonksiyonel, son kullanıma yönelik az adetli parçaları kalıpsız olarak imal edebilmekteyiz.

MJM

MJM (Multi Jet Modelling) ya da Polyjet teknolojisi çoklu print kafalarından fotopolimerik sıvı reçinenin çok küçük damlalar halinde üretim platformuna püskürtülmesi ve ardından da UV lambalar ile polimerize edilmesi ile fiziksel objenin üretilmesine dayalı bir teknolojidir. Polyjet teknolojisi ile üretilecek parçanın montaj tasarımında parçanın hangi bileşenin hangi malzemeden üreteceğini ve hatta renkleri seçilerek, farklı özellikteki parçalardan oluşan ürün, tek seferde montajlı bir şekilde üretilebilmektedir. Bu sayede üretim sonrası montaj, ardıl işlem, boya ve kaplama gibi işlemlere gerek kalmadan son ürün üretilebilmektedir. PLG LABS olarak Polyjet teknolojisine sahip 3D Printerlarımız ile tasarımlarınızı saatler içerisinde gerçeğe en yakın şekilde üreterek ürün geliştirme süreçlerinizi hızlandırmaktayız. Polyjet teknolojisinde ABS, Renkli, Şeffaf ve Elastik mühendislik malzemelerini kullanarakparça imalatı yapmaktayız.

SLA

SLA (Stereolitography), fotopolimerik bir reçinenin 305 nm dalga boyuna sahip laser ile polimerize edilerek tabaka tabaka fiziksel objenin imal edilmesine dayalı bir teknolojidir. İlk keşfedilen Eklemeli İmalat teknolojisidir. Keşfedildiği ilk yıllardan günümüze kadar hızlı prototipleme alanında yüksek boyutsal hassasiyet, hız ve üretilen parçalarda yüzey pürüzlülüğünün düşük olması nedeniyle en çok tercih edilen teknoloji olmuştur.

SLM

SLM (Selective Laser Melting), belirli bir partikül boyut dağılımına sahip olan metal tozlarının seçilen katman kalınlığına bağlı olarak tabaka tabaka laser ile ergitilerek fiziksel metal objenin üretilmesi esasına dayalı bir teknolojidir. Kompleks, konvansiyonel imalat teknolojileri ile tek parçada üretilemeyecek olan metal parçaların, az adetli üretilmesinde tercih edilmekte olan bir teknolojidir.

Talaşlı İmalat

Konvansiyonel imalat teknolojilerinde biri olan talaşlı imalat teknolojisinde blok malzemeden kesici takım uçları kullanımı ile parçanın işlenerek tasarıma uygun parçanın elde edilmesidir. Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile talaşlı imalat makineleri yazılımlar yardımı ile NC kodlarının çok basit bir şekilde çıkarılarak parçanın daha hassas işlenmesine izin vermektedir.

PLG LABS olarak 1000x600x600 mm lik işleme sahip 24 magazinli full otomatik 3 eksen dik işleme merkezine sahibiz. Sahip olduğumuz alt yapı ile özellikle ABS, Derlin, Kestamit, PC ve blok şeklinde bulunabilen plastik hammaddelerden plastik parçalar üretebilmekteyiz. Bu sayede enjeksiyon kalıp yatırımına gerek kalmadan az adetli malzemeleri enjeksiyon kalıp hassasiyetinde imal etme kabiliyetine sahibiz.

Hızlı Kalıplama Teknolojileri

Hızlı kalıplama teknolojileri konveksiyon kalıplama teknolojilerinden çok daha kısa sürelerde kalıbın imal edilerek parçanın içerisine enjekte edilmesi yolu ile parçanın üretilmesine dayalı bir teknolojidir. PLG LABS olarak Silikon Kalıplama, RIM ve Soft Tool kalıp imalatı ile tüm sektörlere hızlı parça imalatı hizmeti vermekteyiz.

Silikon Kalıplama

Mevcut olan fiziksel parçanın çoğaltılmasında kullanılan hızlı kalıplama teknolojilerinden biridir. Enjeksiyon kalıplamadan çok daha hızlı kalıp yapılarak tasarlanan parça çoğaltılabildiğinden ürün geliştirme süreçlerinde tercih edilmektedir. Silikon kalıplamada tasarımın fiziksel hali mevcut değilse kalıplamada kullanılacak master model eklemeli imalat teknolojilerinden biri ile imal edilerek elde edilir. Sonrasında oda sıcaklığında polimerize olan silikon malzeme kullanılarak kalıp yapılır. Parçanın kullanım şartlarına göre seçilen malzeme vakum altında hazırlanan silikon kalıp boşluğuna dökülerek parça imalatı yapılır. Silikon kalıplama ile, şeffaf, mukavemetli, aleve karşı dayanımlı ve esnek parçalar imal edilebilmektedir.

PLG LABS olarak uygulamanıza özel 1000 mm ye kadar az adetli parçalarınızı çok kısa sürelerde silikon kalıplama yöntemini kullanarak imal edebilmekteyiz.

RIM

RIM (Reactive Enjection Molding) kalıplama, sert malzemelerden (alüminyum, PU blok v.b.) hazırlanmış kalıp içerisine alçak basınç altında polyürethan malzemenin enjekte edilmesi ile parçanın çoğaltılması işlemidir. RIM kalıplar enjeksiyon kalıplamaya göre çok daha hızlı bir şekilde hazırlanabildiğinden ürün geliştirme ve az adetli son kullanıma yönelik uygulamalarda tercih edilmektedir. Silikon kalıplamaya göre kalıp tasarımı ve kalıp imalatı uzun süre alsa da silikon kalıplamadan daha büyük boyutlu parçaları daha kısa sürede imal etmek mümkündür. Kalıp ömürleri ise Silikon Kalıplamaya göre çok daha uzundur.

Scroll to Top